Volwassenen

     

Voor wie
Je kunt contact met me opnemen voor uiteenlopende klachten zoals:

  • Somberheid

  • Angst/paniek

  • Slaapproblemen

  • Piekeren

  • Onbegrepen lichamelijke klachten

  • Dwangmatig gedrag

  • Laag zelfbeeld

  • Klachten naar aanleiding van ingrijpende gebeurtenissen.

 

Twijfel je of de praktijk je kan helpen bij bepaalde klachten? Je kunt altijd contact opnemen om de vraag voor te leggen, ik denk graag met je mee.Soorten therapie
Cognitieve gedragstherapie leert je via oefeningen en opdrachten om anders te denken over lastige situaties, waardoor je je anders gaat voelen en gedragen.

Schrijftherapie is een behandelmethode om ingrijpende ervaringen/trauma’s te verwerken. In een aantal sessies worden de herinneringen aan deze ervaring(en) opgeschreven, maar ook wordt gewerkt aan nieuwe manieren om er tegenaan te kijken en ermee om te gaan.


Mindfulness is een methode om te trainen om meer in het hier en nu te zijn. Dat kan erg helpend zijn om bijvoorbeeld te leren minder te piekeren en om minder angstig te zijn. Ook draagt mindfulness bij aan meer positieve emoties en aan het welbevinden.
 

E-Health of te wel online hulpverlening, kan dienen ter ondersteuning van de behandeling die je al volgt. Samen kiezen we een online behandelprogramma waarin uitleg gegeven wordt over de klachten die je ervaart. Daarnaast kun je opdrachten maken en informatieve of leuke filmpjes bekijken.

EMDR 
(Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een kortdurende en effectieve behandelmethode die bedoeld is om nare ervaringen te verwerken.

 

 

Werkwijze
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en zetten we op een rij wat er aan de hand is en wat je graag zou willen.
Na het intakegesprek bespreken we welke aanpak het meest wenselijk is.


Behandeling

Behandeling is maatwerk en bestaat meestal uit een combinatie van meerdere therapiesoorten. Doorgaans zijn er niet meer dan 10-15 sessies nodig.
Het doel is uiteraard altijd om de klachten te verminderen, maar ook om positieve gevoelens en het welbevinden te vergroten.