Behandelingen

Ik bied psychologische behandelingen voor lichte tot matige psychische klachten. Een behandeling bestaat over het algemeen uit twee intakegesprekken en ongeveer tien behandelgesprekken. Ik maak in de behandeling o.a. gebruik van de volgende methoden:
 

 

Cognitieve gedragstherapie

Schrijftherapie

Mindfulness

EMDR

E-Health

 


Cognitieve gedragstherapie leert je via oefeningen en opdrachten om anders te denken over lastige situaties, waardoor je je anders gaat voelen en gedragen.

Schrijftherapie is een behandelmethode om ingrijpende ervaringen/trauma’s te verwerken. In een aantal sessies worden de herinneringen aan deze ervaring(en) opgeschreven, maar ook wordt gewerkt aan nieuwe manieren om er tegenaan te kijken en ermee om te gaan.


Mindfulness is een methode om te trainen om meer in het hier en nu te zijn. Dat kan erg helpend zijn om bijvoorbeeld te leren minder te piekeren en om minder angstig te zijn. Ook draagt mindfulness bij aan meer positieve emoties en aan het welbevinden.
 

E-Health of te wel online hulpverlening, kan dienen ter ondersteuning van de behandeling die je al volgt. Samen kiezen we een online behandelprogramma waarin uitleg gegeven wordt over de klachten die je ervaart. Daarnaast kun je opdrachten maken en informatieve of leuke filmpjes bekijken.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een kortdurende en effectieve behandelmethode die bedoeld is om nare ervaringen te verwerken.

 

Werkwijze
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek (1 à 2 sessies) maken we kennis met elkaar en zetten we op een rij wat er aan de hand is en wat je graag zou willen.
Na het intakegesprek bespreken we welke aanpak het meest wenselijk is.


Behandeling
Behandeling is maatwerk en bestaat meestal uit een combinatie van meerdere therapiesoorten. De sessies zullen overwegend wekelijks of tweewekelijks plaatsvinden. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Doorgaans zijn er niet meer dan 10 sessies nodig.


Het doel is uiteraard altijd om de klachten te verminderen, maar ook om positieve gevoelens en het welbevinden te vergroten.